Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram

Link Clicks Banyak, Tapi WhatsApp tak masuk?

Haaa ramai ada masalah ni kan? Data Link Click banyak tapi yang betul2 whatsapp tu sikit jee atau tak ada langsung yang wasap!. Link Clicks 100++, WhatsApp masuk 3.. Link clicks 2000++, tapi 0 WhatsApp..

Lepas dah spent beratus ribu ringgit gunakan objective Traffic, Ini saya nak kongsikan 3 sebab utama…

Sebelum itu, suka untuk saya ingatkan bahawa Link Clicks kat data Facebook Ads tunjukkan tu memang bukan jumlah whatsapp masuk. Link clicks bermaksud link-link dalam iklan kita yang telah di klik oleh audience.

Kalau betul kita letak link WhatsApp sekali pun, prospek mungkin KLIK je. Klik bukan bermaksud Whatsapp ya.

Mungkin, dia (prospek) open Whatsapp dah tapi x mesej kita

Mungkin, dia klik, lepas tu tutup balik.

Persolannya…. “Kenapa kau klik iklan aku, tapi taknak WhatsApp Chat dengan aku?”

Ini jawapannya…

Jap, nak bagitahu tuan puan yang serious nak belajar Facebook ads yang FOKUS setting ke WASAP, nak dapat ramai PROSPEK, Dapatkan video rakaman kelas saya di https://dzulfaqarhashim.com/settingads/. Ok jom teruskan ke 3 punca utama Link Clicks banyak tapi takde wasap…

1- CTA missleading

2- Prospek takut!

3– Gangguan

Tapi… Selain 3 jawapan di atas, ada juga jawapan lain yang dianggap Mitos! Walaupun hanya mitos, ada kemungkinan juga ianya benar!

1 – Link di hujung copywriting

2 – Gunakan link Api.whatsapp

3 – Button CTA jangan guna

4 – Dark post tidak bagus!

Saya ada rakam 1 video 14 minit saya jelaskan satu per satu tentang jawapan-jawapan di atas. Tonton penjelasan details di youtube channel saya, klik https://youtu.be/GFdWl-Zcr74