Bisnes Untuk Suri Rumah: 6 Idea Perniagaan Untuk Suri Rumah

Bisnes Untuk Suri Rumah: 6 Idea Perniagaan Untuk Suri Rumah

Sebagai seorang wanita yang memilih untuk menggalas tanggungjawab sebagai seorang suri rumah di dalam rumah tanggga sepenuh masa. Tapi itu bukan penghalang kepada mereka untuk mendapat wang saku lebih. Terdapat beberapa bisnes untuk suri rumah boleh dilakukan sambil menjalankan tanggungjawab sebagai seorang surirumah.

Bisnes Untuk Suri Rumah

Jika anda seorang suri rumah yang sedang mencari idea untuk menjana wang lebih, anda berada di tempat yang betul. Hari ini, saya akan kongsikan beberapa idea bisnes untuk suri rumah yang boleh dilakukan sambil menjalankan tanggungjawab sebagai seorang suri rumah.

 

6 Idea Bisnes Untuk Suri rumah

1. Menjadi Dropship

Dropship merupakan  langkah yang terbaik untuk mula belajar bagaimana selok-belok di dalam bisnes. Anda boleh mula menjual produk yang anda suka atau produk yang anda pernah guna.

 

2. Menjahit Pakaian

Untuk menjahit pakaian memerlukan skill yang tersendiri. Anda perlu mahir untuk memengang gunting dan juga mesin jahit. Selain itu, anda juga perlu pandai untuk mengukur bentuk tubuh pelanggan. Jika anda gemar menjahit sudah tentu mudah untuk anda mulakan perniagaan ini.

Namun bagai yang tidak berkemahiran, anda boleh mengupah pekerja yang mahir dan bayar mereka mengikut pesanan yang diterima.

 

3. Menjadi Content Writer

Jika anda mempunyai skill menulis, anda boleh menjana pendapatan melalui content writer. Anda boleh cuba untuk minta kerja sebagai content writer freelance daripada syarikat-syarikat digital marketing. Content writer merupakan pekerjaan atau skill yang mempunyai high demand. Gunakan skill dan kemahiran anda untuk menjana pendapatan.

 

4. Membekal Kuih-Muih

Jika anda mempunyai kemahiran memasak atau membuat kuih, anda boleh menggunakan kemehiran tersebut dengan mengambil tempahan atau membekalkan di kedai-kedai makan. Banyak cara yang kita boleh manfaatkan dengan idea ini. Terdapat beratus-ratus resepi masakan yang anda boleh gunakan.

 

5. Menulis Blog

Jika anda suka menulis dan tidak suka untuk bekerja yang orang, anda boleh menulis atau kongsikan sesuatu yang dapat memberi manfaat kepada orang ramai. Ia sangai sesuai jika anda kongsikan input tersebut di lawan blog anda. Bila ramai yang suka dengan penulisan anda, insyaallah anda akan menjana pendapatan daripada blog.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang kelebihan dan cara untuk membuat duit dengan blog, anda boleh klik disini untuk membaca lebih lanjut mengenai cara untuk membuat duit melalui blog.

 

6. Menjadi Guru Mengaji Al-Quran

Anda boleh menambah pendapatan dengan mengambil upah mengajar mengaji al-quran kepada anak-anak jiran kawasan anda. Selain itu, anda juga dapat mengumpul pahala sebagai saham akhirat anda.

Idea Bisnes Untuk Suri rumah Yang Mudah

Setakat itu sahaja untuk hari ini, saya harap ia dapat membantu anda untuk menjana pendapatan anda sambil menjalankan tugas sebagai seorang surirumah.

Jangan lupa, Bumbu Agency Sdn Bhd ada menyediakan khidmat-khidmat seperti berikut:

  • Membantu menguruskan kempen marketing
  • Memberi konsultasi untuk mengembangkan bisnes
  • Menyediakan video korporat, montaj atau animasi 2D/3D
  • Menghasilkan rekaan grafik / video pengiklanan
  • Servis Pengiklanan digital

Idea Bisnes Untuk Suri rumah

Syarikat kami sangat berpengalaman di dalam industri dan mempunyai portfolio yang kuat. Hubungi Encik Umar di 0176026002 atau Cik Iza di 0108989188 untuk pertanyaan lanjut. Email: bumbu agency@gmail.com

Bumbu Agency sangat aktif di media sosial, follow kami!

  1. Instagram: @bumbu.agency
  2. Facebook: Bumbu Agency
  3. Twitter: @bumbuagency
  4. Tiktok: @bumbuAgency

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top